Het idee

Met Football Player Ratings werk ik graag samen met voetbalclubs, trainers en spelers door voetbal aan te bieden op een net iets andere manier dan je gewend bent. Mijn aanbod is dus specifiek voor amateurvoetbalverenigingen. Heb jij een club die toe is aan verandering, vooruitgang, vernieuwing?
Met de FPR-Me(e)thode haal je voetbal in huis als basis voor het verenigen van de leden.
Kernwaarden:

  1. De leden moeten het gevoel hebben samen ergens aan te werken
 1. Voetbalplezier en voetbalontwikkeling gaan samen
 2. Zeer concreet plan hebt voor individuele ontwikkeling
 3. Open staan voor vernieuwing, maar ook voor ervaring.
 4. Trots zijn op je aanbod
 5. Meer logica in het doorschuiven van spelers naar volgende teams.
 6. Je zichtbaar en voelbaar verschil merkt op de club
 7. Trainers hebben meer oog voor de samenwerking in het belang van de spelers.
 8. Ontwikkeling gaat boven resultaat, maar zorgt ook voor resultaat
 9. Je werkt aan een plan vanuit passie en met persoonlijke aandacht

Dat is waarmee ik je kan helpen als amateurvoetballiefhebber.

Persoonlijk informatie:
Mijn naam is Mark de Jong.

Ooit begonnen als speler bij vv.Victoria’28 te Enschede heb ik een jarenlange route afgelegd langs diverse clubs en niveau’s waarbij mijn interesse in het voetbalaanbod al snel de voorkeur kreeg boven mijn ontwikkeling als speler. Met trots kan ik dan ook zeggen dat ik een plan voor voetbalaanbod ontwikkeld heb, wat bij mij zelf juist het spelplezier weer heeft teruggebracht. Juist nu voel ik de drang om fit te blijven en het spelletje steeds beter te spelen als nooit te voren. En dat komt, omdat ik met een oprecht en tevreden gevoel elke keer weer weet dat ik ergens aan werk met inhoud, dat ongeacht het wedstrijdresultaat voelt als verbetering en groei. Een gevoel van tevredenheid terwijl het niet eens klaar is, omdat je werkt aan ontwikkeling.

Hierdoor maakt het bijvoorbeeld niet uit op welk niveau je het toepast.
Zo speel ik het ene jaar in de 7e reserveklasse en het andere jaar in een eerste elftal. In beide gevallen merk ik het nut.

Na MBO scholing gericht op de coördinerende rol binnen het voetbaltechnische gedeelte en de daarbij passende trainersdiploma’s heb ik bij talrijke en roemrijke clubs mogen werken- of mogen kijken ‘in de keuken’.

Zo leerde ik bij GFC Goor het belang van de sociale binding met je leden naast het voetbalaanbod, maar leerde ik juist bij Quick’20 de opleidingskant beter te bekijken. Ook bij clubs als LSV Lonneker en Achilles Enschede, Sportclub Enschede en PW en FC Aramea heb ik als trainer, stagiair of als speler tijd mogen investeren- en leren in-en over voetbal. En op elk moment spelend met de gedachte of die manier de juiste is voor een vereniging om een stabiele plezierige omgeving te creëren voor mensen die willen genieten van de voetbalsport.

Hierbij valt niet te ontkennen dat de hele route niet van een leien dakje is gegaan. Juist door te vallen en te willen leren van de fouten heeft het proces ervoor gezorgd dat ik een prachtig plan heb dat een club kan helpen vooruit te gaan. Een plan dat een club een volgende stap kan bieden en ervoor kan zorgen dat je het gevoel hebt dat je samen ergens aan werkt, met als voornaamste doel leden te behouden door een goed voetbal- en verenigingsaanbod. Waardoor leden het gevoel hebben dat het gras niet meer groener is aan de overkant.

Het gevoel oproepen dat dit je club is, dat het de plek is waar je hoort en waar je wilt meehelpen om te werken aan een plezierige plek en te genieten van het prachtige spelletje, Voetbal, op je eigen niveau maar zonder dat je het door hebt, werkend aan die verbeterde versie van jezelf.

Ben je nieuwsgierig naar mijn ideeen? Neem dan gerust contact op! En dan gaan we kijken hoe we elkaar kunnen helpen.

Groet! Mark de Jong, voetballiefhebber